16 wrześniawrz 2015

Sukces II edycji akcji „Cała reszta to szczęście” (działalność mennicza)

Mennica Polska zakończyła już II edycję akcji charytatywnej „Cała reszta to szczęście”, organizowanej wspólnie z Fundacją TVN „nie jesteś sam”. Od 21 stycznia do końca maja br., w kilkuset sklepach i stacjach benzynowych na terenie całej Polski, klientom oferowano wydawaną resztę w tzw. „Szczęśliwych Dukatach” o wartości 5 zł. Kwota jaką udało się zebrać to 811.931,41 zł.

23 styczniasty 2015

Druga odsłona akcji „Cała reszta to szczęście” (działalność mennicza)

„Cała reszta to szczęście” to druga odsłona wspólnej akcji charytatywnej, zorganizowanej przez Mennicę Polską oraz Fundację TVN „nie jesteś sam”. W tym roku zebrane fundusze zostaną przeznaczone na remont Kliniki Rehabilitacji Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi. Naprawdę warto zostać dobroczynnym kolekcjonerem!

8 styczniasty 2015

23. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy z Mennicą Polską (działalność mennicza)

100 złotych serduszek oraz pamiątkowe żetony – Mennica Polska już po raz kolejny będzie grała w Finale Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

10 wrześniawrz 2014

Mennica Polska na charytatywnym balu Fundacji TVN „nie jesteś sam” (działalność mennicza)

6 września 2014 r. w ogrodach Arkad Kubickiego w Warszawie odbył się piąty charytatywny bal Fundacji TVN "nie jesteś sam".

6 sierpniasie 2014

Mennica Polska wsparła pokaz Gosi Baczyńskiej (działalność mennicza)

W ostatnim czasie, na warszawskiej Pradze, przed atelier Gosi Baczyńskiej, odbył się niezwykły pokaz dedykowany polskiej historii i kulturze. Całość kolekcji ozdobiły medale i ordery zaprojektowane i wyprodukowane przez Partnera pokazu – Mennicę Polską.

29 majamaj 2014

Plebiscyt "Ludzie Wolności"

"Ludzie Wolności" to plebiscyt, w którym widzowie TVN i czytelnicy "Gazety Wyborczej" nagradzają osoby, będące dla Polaków symbolami niepodległości, rozwoju i demokracji.

27 majamaj 2014

Zakończenie akcji TVN i Mennicy Polskiej "Cała reszta to szczęście"

19 maja miało miejsce uroczyste zakończenie I edycji akcji Mennicy Polskiej oraz Fundacji TVN „nie jesteś sam” pod wdzięczną nazwą „Cała reszta to szczęście”.

13 lutegolut 2014

Największy polski dworzec kolejowy z biletomatami Mennicy Polskiej

Mennica Polska i PKP Intercity w lutym br. uruchomiły na Dworcu Centralnym aż 20 nowych biletomatów. Inicjatywa wspierana jest szeroką akcją informacyjno-edukacyjną oraz pomocą przy zakupie biletów.

7 lutegolut 2014

Oświadczenie Zarządu Mennicy Polskiej S.A. w przedmiocie rozliczeń podatku VAT przez Mennicę Metale Szlachetne S.A.

Oświadczenie w nawiązaniu do artykułu prasowego „Złoty interes na VAT”, opublikowanego 6 lutego br. na łamach dziennika „Rzeczpospolita”.

22 styczniasty 2014

22. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy z Mennicą Polską

100 złotych serduszek oraz pamiątkowe żetony i kubki – Mennica Polska już po raz kolejny będzie grała z Jurkiem Owsiakiem w Finale Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

dla mediów

Karolina Mystek

Mennica Polska S.A.
Atrium International Business Center, III piętro, al. Jana Pawła II 23, 00-854 Warszawa